fbpx
Petak , 19 Aprila 2024
arlika4 294x463

Heroji ulice: Ivica Stanić-Arlika

arlika4 294x463

 arlika4 294x463

U rubrici Heroji ulice pišemo o ljudima koje i danas možemo sresti, ali i o onima koji su otišli u Rajske vrtove. Ovaj put ćemo napisati par redaka o čovjeku koji je definitivno bio osebujna ličnost. I po svome izgledu i po svome karakteru.

Ivica Stanić-Arlika je bio poznati biznismen, privatnik koji se bavio svim ljudima poznatim legalnim djelatnostima i poslovima. Bio je pobornik rada, reda i discipline, ali i akšamluka i dobre zafrkancije u slobodno vrijeme.

O njegovim putešestvijama i dogodovštinama će najviše moći ispričati njegovi najbliži, a ono o čemu ćemo ovdje nešto više reći jeste njegov konstantni društveni angažman.

arlika3 695x463

Arlika je bio jedan vedri i nasmijani čovjek, uvijek sređen i dotjeran. Bijele cipele su mu bile zaštitni znak i nikad, ama baš nikad nije bio viđen bez njih (osim na slici iznad koja je jedna od rijetkih bez karakterističnih, bijelih cipela). Nije mogao podnijeti besposličarenje i uvijek je bio aktivni sudionk društveno korisnih akcija, pogotovo onih ekološkog karaktera. Tako je učestvovao u uređenju puteva, parkova, cvijetnjaka… Pa čak i kada je otišao u penziju, nastavio je sa aktivnim fizičkim radom kako bi pružio primjer mlađim generacijama kako se postaje uspješan, ali i dobar i koristan čovjek na ovome svijetu.

arlika2 617x463

Arliku su voljeli svi, bez obzira na vjeru i naciju, a i on je volio sve. Dokaz tome je i slika sa uručivanja zahvalnice od strane Islamske zajednice Fojnica Arliki za njegov doprinos očuvanju i razvoju IZ Fojnica.

arlika 617x463

Arlikino srce je prestalo da kuca 17. aprila 2016. godine i otišao je na Bolji svijet. Vjerujemo da i u Raju ne može bez svojih bijelih cipela i da dočekuje svoje Fojničane na kapijama Raja sa osmijehom.

Sve u svemu, Arlikine bijele cipele i njegova društveno korisna aktivnost i nesebičnost definitivno ga svrstavaju u vrh liste fojničkih Heroja ulice!

arlika4 294x463

                    (Foto: Adnan Bubalo)

 

Pročitajte i ovo

Merjema Karalić: Mlada doktorica iz Kiseljaka i ponosni nosilac “Srebrene značke” Univerziteta u Sarajevu

Danas vam donosimo priču o Merjemi Karalić, naša vrijedna i posvećena 27-godišnja doktorica svakako da …