fbpx
Petak , 26 Aprila 2024
danglavni

(FOTO): Dan otvorenih vrata u firmi MSWOOD

danglavni

 danglavni

Danas je, 24.5., održan Dan otvorenih vrata u firmi MSWOOD za sve zainteresirane roditelje, učenike i sugrađane. Na ulazu u firmu dočekao nas je menadžment firme na čelu sa g. Sedinom Ćemanom i g. Edinom Sarvanom.

dan12

dan11

Održana je kratka prezentacija o radu firme i njenim postignutim uspjesima za relativno kratko vrijeme. Za 5 godina broj uposlenih se povećao sa 9 na 355. Prikazana je strategija i projekcija budućeg rada te postavljen cilj da od 350 hiljada stolica godišnje proizvodnja naraste i da taj broj bude milion stolica.

dan10

Osim poslovnih uspjeha, menadžment firme nam je pokazao i da se brinu o lokalnoj zajednici, ali i okolini. Finansijeri su FK “Fojnica”, obdaništa te vjerskih ustanova, ali i obnovitelji šuma i za 2 godine su posadili 26000 sadnica raznih vrsta drveća. Na samom kraju prezentacije, uručene su novčane nagrade najboljim praktičnim radovima učenika drvoprerađivačkih smjerova SMŠ “Zijah Dizdarević”.

dan9

Nakon prezentacije, organizirana je posjeta pogonima ove firme, od pilane do pogona za finalnu obradu. Mogli smo se uvjeriti da firma posjeduje kvalitetan ljudski kadar, ali i mašine u koje je u zadnje vrijeme uloženo 4 miliona eura.

dan8

dan6

dan4

dan3

dan1

Na kraju, treba ponoviti da cilj od “milion izvezenih stolica” nije moguće izvesti sa postojećim ljudskim kapacitetima, tako da će firma MSWOOD pristupiti zapošljavanju dodatnih 200 radnika. To znači, 200 radnika manje na Birou za zapošljavanje te 200 novih plata u Fojnici čime jača ekonomska moć ovoga grada. Svi oni koji su prisustvovali Danu otvorenih vrata na poklon su dobili MSWOOD kačket te je obavljeno i zajedničko fotografisanje.

 

 

Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …