fbpx
Srijeda , 8 Maja 2024
kiseljak1

Kiseljak: Poziv na Predramazanski koncert i Dane ahdname

kiseljak1

 kiseljak1

 

Baš kao i prethodne godine, MIZ Kiseljak će i ove organizovati predramazanski koncert. Na prošlogodišnjem koncertu, organizovanom u saradnji sa KC Yunus Emre iz Fojnice, posjetiocima je prezentovana duhovna muzika, ples derviša, te na kraju nastup KUD „Izvor 08“ koji je oduševio sve prisutne plesom najmanje grupe. Na radost svih Kiseljačana, ali i posjetilaca iz drugih gradova, i ove godine će nas najmlađi članovi KUD-a “Izvor 08” obradovati svojim prelijepim nastupom.

kiseljak3

kiseljak2

Ove godine, u petak, 12.maja, MIZ Kiseljak opet u saradnji sa KC Yunus Emre iz Fojnice i nizom drugih udruženja i sponzora učestvuje u organizaciji Predramazanskog koncerta. Gosti će biti: Eldin Huseinbegović, Ilma Karahmet, Adis Škaljo i hor medrese „Osman –ef. Redžović“ iz Visokog. 

Ipak, najposebniji dio je svakako promocija albuma Abdusameda Šljivara, koji se od malih nogu bavi duhovnom muzikom, te je nedavnim snimanjem spota najavio i svoj prvi CD pod nazivom „Davud i bulbul“.

kiseljak

Iz MIZ Kiseljak pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj na kojem će zvanično biti otvoreni i Dani Ahdname.

 

 

Pročitajte i ovo

Nesreća kod Kiseljaka: Sudarila se dva vozila, velika materijalna šteta

Večeras, u mjestu Jehovac kod Kiseljaka, dogodila se saobraćajna nesreća. Nesreća se dogodila oko 20 …