Menu

Fojničanin Ajdin Imamović - Žorž će predstavljati BiH na Svjetskom prvenstvu u mušičarenju u Italiji

 Zorz

Ajdin Imamović, jedan od najboljih ribolovaca Udruženja građana sportskih ribolovaca (UG SR) „Fojnica“ iz Fojnice je od ove godine reprezentativac BiH u mušičarenju Fly fishingu.

On će predstavljati sa još četvoricom reprtezentativaca Bosnu i Hercegovinu na svjetskom prvenstvu u mušičarenju Fly fishingu koje će se održati 17. do 23. septembra 2018. godine u Trentinu u Italiji.

Ajdin Imamović je zaposlen u Lječilištu „Reumal“ u Fojnici kao fizioterapeut, oženjen je i ima troje djece. 

Kazao nam je da je član UG SR „Fojnica“ tridesetak godina, a mušičarenjem se bavi petnaestak:“Idemo na sve rijeke u BiH, na takmičenja a bilo je i nagrada. Godine 2013. sam bio prvak FBiH, nekoliko nagrada sam osvojio i na općinskim takmičenjima u mušičarenju. Prva trojica na općinskom takmičenju u mušičarenju idu na Federalno takmičenje, gdje bude 50 do 60 takmičara, nakon čega pet najboljih tog Federalnog kupa idu u Premijer ligu koja broji 22 takmičara“ - kaže Ajdin Imamović i dodaje...

„U Premijer ligi BiH pet najboljih čini reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Fly fishingu. Iz FBiH sam ja i Sabahudin Bristina iz Donjeg Vakufa i trojica reprezentaticaca iz Republike Srpske: Vladimir Kukrika, Siniša Bovan i Dragan Džekić.

Tu će biti reprezentativci iz cijelog svijeta, bit će teško, sve su to prvaci i koji imaju iskustva, trudit ćemo se da što bolje predstavimo našu BiH.

Tamo ćemo dva dana trenirati i onda takmičenje.Selektor nam je Igor Gromilić, kazao je Ajdin Imamović, reprezentativac BiH u mušičarenju u Fly fishingu.

Avaz.ba - Hazim Čukle