fbpx
Petak , 25 Oktobra 2024

Emir Memija ponovo izabran za vijećnika u Opštinskom vijeću Fojnica

Emir Memija, direktor Elektroprivrede Travnik, ponovo je izabran za vijećnika u Opštinskom vijeću Fojnica ispred Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine. Dugogodišnji politički aktivista i predsjednik Općinskog odbora SDP-a Fojnica, Memija je svojim dosadašnjim radom stekao povjerenje građana te će i u novom mandatu zastupati interese lokalne zajednice.

Memija ima bogato radno iskustvo u različitim sektorima. Prije nego što je preuzeo funkciju direktora Elektroprivrede Travnik, bio je uposlenik i šef odjela za javne nabavke u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba “DRIN”, gdje je također stekao vrijedne upravljačke vještine. Njegova karijera započela je u Šumariji Srednjobosanskog kantona, što dodatno govori o raznolikosti njegovog iskustva u državnim institucijama.

Memija nije samo uspješan profesionalac, već i politički aktivan građanin. Njegovo dugogodišnje angažovanje u SDP-u te višestruko obnašanje dužnosti vijećnika u Opštinskom vijeću Fojnica potvrđuje njegovu predanost lokalnom razvoju. Njegov politički rad odlikuje se zalaganjem za transparentno upravljanje resursima i poboljšanje životnih uslova u Fojnici.

Privatno, Emir Memija je posvećen porodici. Oženjen je i otac dvije kćerke, a njegova posvećenost porodici i zajednici dodatno ga motivira da nastavi raditi na poboljšanju života u svom rodnom kraju.

Građani Fojnice imaju puno povjerenje u Memiju, a njegov povratak u Opštinsko vijeće nosi sa sobom nade za daljnji napredak i razvoj opštine.

Pročitajte i ovo

Teška nesreća kod Kiseljaka: U direktnom sudaru dva vozila poginula jedna osoba

Na magistralnom putu M5 u mjestu Han Ploče, u općini Kiseljak, dogodila se teška saobraćajna …