fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Izbori 2024: U Fojnici glasalo 5333 osobe, neznatno manji izlazak u odnosu na 2020. godinu

Prema zvaničnim podacima, na lokalnim izborima održanim danas u Fojnici do zatvaranja biračkih mjesta u 19 sati, pravo glasa iskoristile su 5333 osobe. U poređenju s lokalnim izborima 2020. godine, kada je glasalo 5478 osoba, ovogodišnji odziv je bio nešto slabiji.

Najveća izlaznost zabilježena je na biračkim mjestima u naseljima Prokos (Prokos 1 i Prokos 2), Ostružnica 1 i Gornja Čaršija 1, što ukazuje na visok interes građana u ovim dijelovima općine. Uprkos nešto manjoj ukupnoj izlaznosti, pojedini birački centri pokazali su značajnu angažiranost lokalnog stanovništva.

Nakon zatvaranja biračkih mjesta, izborni proces u Fojnici protiče u skladu s pravilima, a očekuje se da će prvi preliminarni rezultati biti objavljeni kasno večeras ili sutra ujutro.

Podsjećamo da su građani Fojnice birali novu opštinsku vlast, uključujući načelnika i vijećnike, a očekivanja su da će ovi izbori značajno utjecati na dalji razvoj opštine i projekte koji su planirani u narednom periodu.

Pročitajte i ovo

Mijatović: Na sljedećem Kongresu SDP-a ne biramo samo predsjednika nego i budućnost BiH

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentarisao je …