fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Fojnica: Do 11 sati 1510 osoba iskoristilo pravo glasa

Na lokalnim izborima u Fojnici do 11 sati glasalo je ukupno 1.510 birača, što predstavlja neznatno smanjenje u odnosu na 2020. godinu, kada je do istog vremena glasalo 1.563 osobe. Ova cifra ukazuje na to da se građani Fojnice i dalje aktivno uključuju u proces odlučivanja, uprkos malom opadanju izlaznosti.

Najveći postotak izlaznosti zabilježen je u naseljima Pločari Polje, Gornja Čaršija 2, Ostružnica 1, Gornja Čaršija 1 i Gojevići.

Ove brojke ukazuju na aktivnost i angažovanost lokalnog stanovništva u izbornom procesu.

Iako je zabilježeno blago smanjenje u broju glasača u odnosu na prethodne izbore, organizatori i predstavnici političkih stranaka pozivaju građane da iskoriste svoje pravo glasa tokom ostatka dana.

Izbori se odvijaju mirno, a biračka mjesta su otvorena do 19 sati, pružajući svim građanima priliku da učestvuju u odlučivanju o budućnosti svoje opštine.

Sa svakim odazivom, Fojnica pokazuje koliko je važno da građani ostanu aktivni učesnici u demokratskom procesu, a očekuje se da će se izlaznost povećati kako dan odmiče.

Pročitajte i ovo

Mijatović: Na sljedećem Kongresu SDP-a ne biramo samo predsjednika nego i budućnost BiH

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentarisao je …