fbpx
Utorak , 15 Oktobra 2024

Velika donacija Jale Brata porodicama pogođenim poplavama u Fojnici

Porodice pogođene nedavnim poplavama u selima Gojevići, Luke i Bakovići kod Fojnice dobile su prijeko potrebnu pomoć zahvaljujući donaciji poznatog bh. muzičara Jala Brata i organizacije Pomozi.ba.

Na terenu su volonteri Pomozi.ba isporučili donacije koje će pomoći stanovnicima u saniranju štete i olakšavanju života nakon poplava.

Donirana su četiri VAP-a (visokotlačna perača), 12 pari čizama, 20 lopata, 10 kolica, tri paketa sredstava za čišćenje, dva šporeta na drva, jedan električni šporet, tri frižidera, jedna veš mašina i 10 metli. Ove stvari su ključne za svakodnevno funkcionisanje porodica koje su pretrpjele velike materijalne gubitke.

Stanovnici sela izrazili su ogromnu zahvalnost Jala Bratu i timu Pomozi.ba, koji su pokazali kako humanitarne akcije mogu direktno utjecati na živote ljudi u potrebi. Posebno je istaknuta brzina i efikasnost organizacije u isporuci pomoći na teren.

Ova donacija je još jedan primjer solidarnosti i podrške koja stiže iz svih dijelova Bosne i Hercegovine za ljude pogođene prirodnim nepogodama, a Jala Brat, osim svoje muzičke karijere, pokazao se i kao veliki humanitarac.

Akcije poput ove podsjećaju na važnost zajedništva i pomoći u najtežim trenucima, a organizacija Pomozi.ba i dalje ostaje posvećena pomaganju svima kojima je potrebna podrška.

Pomozi.ba – Pomoć na djelu

Pored ove donacije, Pomozi.ba nastavlja svoje aktivnosti širom zemlje, te poziva sve građane da nastave podržavati njihove humanitarne akcije.

Pročitajte i ovo

Policijski službenici iz Kiseljaka pomažu u sanaciji Fojnice nakon katastrofalnih poplava

Danas je jedanaesti dan od kako su snažne poplave pogodile Fojnicu i okolna naselja, ostavljajući …