fbpx
Petak , 18 Oktobra 2024

Senadin Ferhatović donirao pomoć poplavljenim porodicama u Fojnici: Heroj iz Austrije ne zaboravlja svoj narod

Busovljak Senadin Ferhatović, vlasnik firme “Ferhatović Suhomesnati Proizvodi Wien” iz Beča, poznat po svojoj nesebičnoj podršci ljudima u nevolji, ponovo je pokazao koliko mu srce kuca za Bosnu i Hercegovinu. Iako već godinama živi i radi u Austriji, nikada nije zaboravio svoje korijene i uvijek je tu kada je njegovim sugrađanima najteže.

Kada su Bosnu i Hercegovinu nedavno pogodile teške poplave, Senadin je odmah reagovao. Bez oklijevanja, iz Austrije je krenuo s više kamiona pomoći, prepunih kreveta, posteljine, odjeće i drugih prijeko potrebnih stvari. Dio pomoći je usmjeren u Jablanicu, dok će dva kamiona s novim krevetima i posteljinama uskoro stići u Fojnicu.

Za Fojnicu Senadin koordinira donacije u saradnji s Medžlisom islamske zajednice Fojnica i sekretarom Ajdinom ef. Behlilom.

Ovaj humani čin pokazuje koliko je Ferhatović predan pomoći svojim sugrađanima, posebno onima koji su pretrpjeli velike štete zbog poplava.

Tokom svog današnjeg boravka u Fojnici, Senadin je obišao više od 30 porodica pogođenih poplavama. Ove porodice nisu samo dobile prijeko potrebnu moralnu podršku i lijepu riječ, već i novčane hedije koje im je Ferhatović uručio lično.

Posebno je dirljivo bilo vidjeti kako su se djeca i mladi rado fotografisali s njim, prepoznajući ga kao velikog humanitarca i uzora, ali i kao osobu popularnu na društvenim mrežama.

Senadin, iako živi daleko od rodnog kraja, ne zaboravlja svoje korijene, a posebnu pažnju posvetio je Fojnici, budući da dolazi iz mjesta Ferhati kod Busovače, koje graniči s ovim gradom. Njegova pomoć nije samo materijalna – ona je i emotivna, pokazuje solidarnost i ljubav prema domovini.

Fojnica, kao i cijela Bosna i Hercegovina, može biti zahvalna što ima ljude poput Senadina Ferhatovića, koji u teškim trenucima pružaju ruku pomoći i vraćaju vjeru u ljudskost i zajedništvo.

Ovaj humanitarni poduhvat ostavlja snažan pečat, ne samo na one koji su primili pomoć, već i na sve koji svjedoče veličini Senadinovog srca.

Pročitajte i ovo

Novi skok cijena: Brašno poskupljuje od narednog mjeseca

Nova poskupljenja kucaju na vrata. Tako će građani Federacije BiH od narednog mjeseca, zbog sve …