fbpx
Ponedjeljak , 7 Oktobra 2024

Fojnički heroji: “Zuka Transport” sva svoja vozila koristi za pomoć ugroženom stanovništvu

U trenucima kada su poplave uništile domove i imovinu, mještani Fojnice pokazali su iznimnu solidarnost i hrabrost, pružajući pomoć stanovnicima naselja Gojevići i Bakovići, koji su pogođeni ovom prirodnom nepogodom.

Na terenu su posebno aktivni Alem Bajrić, Emir Mukača, oficir u vojsci u Zenici, Almin Jemendžić, Eman Zuka, Edin Topalović Huso, Samir Kučuk, Mirza Mehić, Smail Mešanović, Amil Pašić  Faris Merdžanić, koji je svojim viljuškarom pomogao u utovaru materijala kod Srednje škole u Fojnici.

Među njima je i policajac Mirsad Tulumović, koji odmah po završetku smjene u policiji presvlači uniformu i u civilnoj odjeći nastavlja pomagati. Njegov angažman je još jedan dokaz nesebičnog zalaganja lokalnih heroja koji su, uz fizičku snagu i posvećenost, učinili sve kako bi pomogli unesrećenim sugrađanima.

Posebno se ističe angažman Mirsada i Dženana Zuke, vlasnika firme Zuka Transport, koji su dva dana stavili na raspolaganje svoja dva kombija i šlepu. Ova vozila su neprekidno korištena za prevoz hrane i drugih materijalnih potrepština do ugroženih naselja, u koordinaciji s lokalnim vlastima i građanima. Njihova pomoć bila je od ključne važnosti za brzu i efikasnu dostavu neophodnih resursa.

“Naš cilj je bio pomoći što više i što brže. Situacija je teška, ali uz zajednički trud možemo prevazići sve prepreke,” izjavio je Dženan Zuka.

Svi ovi mladi ljudi, zajedno s firmom Zuka Transport, pokazali su šta znači biti pravi član zajednice, stavljajući na prvo mjesto sigurnost i dobrobit svojih sugrađana. Njihova nesebična pomoć dokaz je da zajedništvo i solidarnost mogu donijeti nadu u najtežim trenucima.

Poplave su uzrokovale velike materijalne štete u Gojevićima i Bakovićima, ali zahvaljujući akcijama ovih ljudi, mnoge porodice su primile pomoć koja im je trenutno najpotrebnija.

Pročitajte i ovo

SDP-ovci iz Bugojna napali novinarsku ekipu, navodno priveden Zukan Helez

U Bugojnu su večeras proglasile pobjedu i Stranka demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratska partija (SDP). …