fbpx
Ponedjeljak , 7 Oktobra 2024

Fojnički vatrogasci na terenu: Pomoć u čišćenju nakon katastrofalnih poplava

Dva dana nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile našu općinu, fojnički vatrogasci neumorno su na terenu, pomažući građanima u sanaciji posljedica ove prirodne nepogode. Ekipe su uključene u pružanje usluga čišćenja i pranja avlija, kao i pristupnih puteva koji su prekriveni slojevima blata i otpada.

„Naše ekipe su spremne da odgovore na pozive u što kraćem roku. Volonteri i građani koji su već očistili naslage blata, a potrebno im je pranje i sanacija, mogu nas kontaktirati na broj 123 ili putem mobilnog telefona na broj 061 599 642“, poručuju iz Vatrogasne službe Fojnica.

Osim čišćenja, vatrogasci pomažu i unesrećenim građanima, pružajući osnovnu podršku onima koji su ostali bez svojih domova ili imaju značajnu štetu. “Sada je ključno zajedništvo i solidarnost, kako bi se Fojnica što brže oporavila od ove katastrofe”, dodali su.

Građani su pohvalili brzu reakciju vatrogasaca, ali i angažman volontera koji neumorno pomažu pri čišćenju i distribuciji pomoći. U narednim danima očekuje se nastavak intenzivnih radova na terenu kako bi se situacija što prije normalizirala.

Pozivamo sve sugrađane kojima je potrebna pomoć da se jave na gore navedene brojeve, a sve koji mogu pomoći da se uključe u akciju. Svaka pomoć je dragocjena!

Pročitajte i ovo

SDP-ovci iz Bugojna napali novinarsku ekipu, navodno priveden Zukan Helez

U Bugojnu su večeras proglasile pobjedu i Stranka demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratska partija (SDP). …