fbpx
Nedjelja , 6 Oktobra 2024

Hrabra majka iz Buturović Polja: Kilometrima plivala u vodenoj bujici da spasi kćerku

Lejla Zalihić iz Butorović Polja, majka koja je uspjela spasiti kćerku tokom katastrofalnih poplava koje su preksinoć pogodile dijelove BiH, hospitalizirana je.
Prema svjedočenju komšije, Lejlina 13-godišnja kćerka pala je u bujicu koja ju je odnijela skoro tri kilometra dalje. Lejla je, skočivsi s trećeg sprata kuće, zaplivala te je uspjela spasiti.
Nakon što je u javnosti odjeknula priča o hrabroj majci iz Butorović Polja kod Konjica objavljene su i njene fotografije iz bolnice.

FOTO: Instagram/Arman Kurtić
– Danas smo posjetili našu komšinicu Lejlu Zalihić. Majku i suprugu koja je u noći poplava u Buturović Polju oko ponoći zajedno s svojom kćerkom Asjom, suprugom i svekrvom skočila u vodenu bujicu u zadnjem trenutku prije nego je voda u potpunosti uništila kuću. Bez orjetancije s mnogo povreda u mrkloj noći spasile su se nakon više od tri kilometra udaljenosti u Jablaničkom jezeru. Njen suprug je također dobro, a za svekrvom se još traga.
Priča, trauma i horor iskustvo za čitav život. Mi , njihovi sugrađani, komšije i privrednici moramo biti uz njih danas, sutra i svaki naredni dan dok se sve ovo dovede u stanje najbolje koje može! Nek se Gospodar smiluje onima koji nisu s nama nakon ove tragedije! Uz vas smo – napisao je Arman Kurtić.

Pročitajte i ovo

Fojnički heroji: “Zuka Transport” sva svoja vozila koristi za pomoć ugroženom stanovništvu

U trenucima kada su poplave uništile domove i imovinu, mještani Fojnice pokazali su iznimnu solidarnost …