fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Obustava saobraćaja na putevima Crnički Kamenik – Fojnica i Crnički Kamenik – Kreševo: Stanovništvo u akciji čišćenja

Zbog teških vremenskih uvjeta koji su zahvatili opštinu Fojnica, putne komunikacije Crnički Kamenik – Fojnica i Crnički Kamenik – Kreševo su potpuno obustavljene. Velike padavine i odroni uzrokovali su neprohodnost ovih puteva, što je dodatno otežalo saobraćaj i pristup naseljima u ovom dijelu opštine.

Uprkos obustavi, lokalno stanovništvo nije ostalo pasivno. Mještani su se organizirali i sa svojom mehanizacijom krenuli u akciju čišćenja puteva. Traktori, kamioni i druge mašine lokalnih vlasnika već su na terenu, a građani se zajednički bore da osposobe saobraćajnice i olakšaju komunikaciju između naselja.

Situacija se konstantno prati, a na terenu su prisutne i nadležne službe koje pružaju podršku mještanima. Očekuje se da će nakon čišćenja biti moguća djelimična normalizacija saobraćaja, no za sada je kretanje na ovim dionicama u potpunosti zaustavljeno. Krizni štab će izdati daljnje upute nakon što se procijeni stanje na terenu.

Stanovništvu se preporučuje oprez i izbjegavanje putovanja ovim pravcima dok se ne završe radovi na sanaciji.

Pročitajte i ovo

Mijatović: Na sljedećem Kongresu SDP-a ne biramo samo predsjednika nego i budućnost BiH

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović komentarisao je …