fbpx
Subota , 5 Oktobra 2024

Poplave u Fojnici: Majka i kćerka zarobljene u kući, situacija kritična u Prajama kod Dusine

Nakon intenzivnih padavina koje su pogodile širu fojničku regiju, rijeka Željeznica je izlila svoj tok i izazvala ozbiljne poplave u naselju Praje kod Dusine. Trenutno je najkritičnija situacija s majkom i njenom kćerkom koje su zarobljene u kući, a spasilački timovi se bore s vremenom kako bi ih evakuirali na sigurno.

Prema informacijama sa terena, kuća u kojoj se nalaze majka i dijete je potpuno okružena vodom, a spasilačke ekipe ne mogu joj prići zbog opasno visokog vodostaja i neprohodnih puteva. Spasavanje je otežano jer su svi prilazi vodi potkopani, a lokalno stanovništvo čeka dolazak specijalne dizalice s korpom koja bi trebala omogućiti sigurno izvlačenje.

“Čekamo dolazak teške mehanizacije, dizalice s korpom, koja bi mogla dosegnuti kuću i omogućiti nam da majku i kćerku sigurno evakuišemo. Trenutna situacija je krajnje alarmantna”, izjavio je jedan od članova spasilačkog tima.

Osim ove kuće, ugrožene su još tri kuće u tom dijelu Praja. Voda je potkopala temelje, a strahuje se da bi se ove kuće mogle urušiti ukoliko se nivo rijeke nastavi povećavati.

Pratite portal Mahalla.ba za sve najnovije informacije o razvoju situacije.

 

Pročitajte i ovo

Mladi junaci iz Pločara pomažu u borbi protiv poplava

U teškim trenucima, kada priroda pokaže svoju snagu, ljudi često pokažu svoju humanost i solidarnost. …