fbpx
Ponedjeljak , 30 Septembra 2024

Fojnica: Održan Memorijalni kup “Zulum Ismet-Ipe” u disciplini Fly Fishing

Fojnica je ovoh vikenda bila domaćin prvog izdanja Memorijalnog Kupa “Zulum Ismet-Ipe” u disciplini Fly fishing, organiziranog u čast Ismeta Zuluma, prijatelja prirode i strastvenog ribolovca, koji nas je prerano napustio.

Ova manifestacija okupila je veliki broj ljubitelja ribolova, a održala se u izvanrednom ambijentu na lokalnim rijekama koje su bile savršene za ovu vrstu sporta.

Na natjecanju su pokazane iznimne vještine i ljubav prema ovom sportu. Prvo mjesto na takmičenju osvojio je Varka Refik, dok je drugo pripalo Čohadžić Mustafi, a treće mjesto zauzeo je Huseinbašić Nevres. Posebno priznanje za trofejni ulov pripalo je Berbić Džemilu, čiji je ulov bio impresivne dužine od 65 cm, što je oduševilo prisutne takmičare i posmatrače.

Nagrade za takmičare je obezbijedio Mustafa Čohadžić.

Takmičenje nije bilo samo sportska manifestacija, već i sjećanje na velikog prijatelja i ljubitelja prirode. Ismet Zulum bio je omiljen u zajednici, a ovaj memorijalni kup je na emotivan način odao počast njegovom doprinosu ribolovnoj zajednici i lokalnom okruženju.

Organizatori su se zahvalili svim učesnicima i najavili da će Memorijalni kup “Zulum Ismet-Ipe” postati tradicionalan događaj koji će se održavati svake godine u njegovu čast.

Okupljeni su se složili da ovaj događaj ima i poseban značaj za promociju ekološkog očuvanja lokalnih rijeka, na što je i sam Ismet uvijek stavljao poseban naglasak.

Pročitajte i ovo

Senad u Njemačku stigao kao turista, a vraća se kao heroj: Iz požara spašavao djecu rizikujući vlastiti život

Izbavio sam nekoliko djece, potom prešao na posljednji sprat i spasio još nekoliko djece sa …