fbpx
Subota , 28 Septembra 2024

FOJNICA: Polaznici mektebske nastave iz džemata Čaršija posjetili Medresu Osman ef. Redžović u Visokom

U sklopu obilježavanja 12. Rebiu-l-evvela, polaznici mektebske nastave džemata Čaršija iz Fojnice, predvođeni svojim muallimom Ahmed ef. Vukovićem, posjetili su Medresu Osman ef. Redžović u Visokom. Ova posjeta organizovana je u saradnji s džematom Čaršija, na čelu sa Senadom Aletićem, i Upravom visočke Medrese.

Tokom posjete, mališani su imali priliku upoznati se sa radom Medrese, njenom bogatom historijom i značajem u obrazovanju mladih generacija. Učenici i nastavnici Medrese su toplo dočekali goste iz Fojnice, te im priredili obilazak učionica i biblioteke, kao i prezentaciju o životu i radu učenika Medrese. Djeca su s posebnim interesovanjem pratila predavanje o važnosti obrazovanja u islamu i ulogama medresa u društvenom životu muslimana.

Nakon inspirativne posjete Medresi, polaznici su u povratku svratili u Tržni centar Suša, gdje su se počastili ukusnim kolačima, završivši tako svoj izlet na sladak način. Ova aktivnost dodatno je obogatila proslavu mjeseca rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., te omogućila djeci da kroz edukativne i društvene aktivnosti prodube svoje znanje i ljubav prema vjeri.

Ahmed ef. Vuković je istakao važnost ovakvih posjeta za vjersko i društveno odgojno usmjeravanje djece, te se zahvalio svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja, posebno Upravi Medrese i džematu Čaršija.

Posjeta je protekla u lijepoj atmosferi, a djeca su se kućama vratila puna pozitivnih utisaka i novih saznanja.

Pročitajte i ovo

Sezona vrganja u punom jeku: Atif Mujčić pronašao “kapitalca” od 1,5 kilograma

Fojnica i Kiseljak ovih dana vrve beračima gljiva koji pretražuju šumske proplanke i staze u …