fbpx
Petak , 20 Septembra 2024

Posjeta tima Ambasade Japana Ustanovi Bakovići: Donacija traktora Kubota donosi konkretne rezultate

GAGP tim Ambasade Japana u BiH, danas je posjetio Ustanovu za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu u Bakovićima. Povod ovog sastanka je follow-up monitoring za Projekat nabavke poljoprivredne opreme za Ustanovu. Predstavnice tima su uz pratnju direktora otišle i u kratki obilazak Ustanove te tako stekle pravi dojam o rezultatima i doprinosu projekta od njegovog završetka do danas.

Ovaj projekat je finaliziran 2021. godine, a Ustanova je time od Japanske Vlade dobila traktor Kubota, kao i 20 priključaka za isti. Navedena donacija je Ustanovi od velike pomoći pri brojnim radovima koji se redovno obavljaju (sadnja i vađenje krumpira i drugog povrća za osobne potrebe, prijevoz drveta i ostalog materijala, košenje trave, čišćenje snijega i drugo).

Korištenjem vlastitog vozila, Ustanova značajno olakšava fizičke radove, ali i štedi vlastita sredstva financiranja u vremenu sve većih troškova, što je vrlo važno za dugoročni opstanak.

Ovim putem, Ustanova Bakovići se još jednom zahvaljuje Vladi Japana na ukazanoj pomoći i donaciji navedene poljoprivredne opreme.

Pročitajte i ovo

IMG 4160 823x463

Raspisan Oglas za radno mjesto u MUP-u SBK: Viši referent za izdavanje putnih isprava u Fojnici

OGLAS za popunu radnih mjesta namještenika u Ministarstvu unutarnjih/unutrašnjih poslova SBK/KSB Viši referent za kadrovske …