fbpx
Petak , 20 Septembra 2024

Fojnica dobija novo šetalište uz rijeku Dragaču

Fojnica uskoro će biti bogatiji za novo šetalište uz rijeku Dragaču, koje će se protezati od Tabhana mosta (kod Vatrogasnog doma) pa sve do Reumalovog Parka Svjetlosti.

Ovo šetalište, dužine 320 metara i širine 2,5 metra, predstavlja značajan infrastrukturni projekt koji će dodatno oplemeniti prostor uz rijeku i pružiti građanima novo mjesto za odmor i uživanje.

Projekat budućeg šetališta

Sa završetkom radova, obje obale rijeke Dragače imat će šetališta jednake dužine, čime će ovaj dio grada postati jedna od najljepših fojničkih promenada. Osim staze za šetnju, projekt uključuje izgradnju potpornih zidova na strateškim mjestima, te sadnju drvoreda koji će pružati hlad i stvarati ugodnu atmosferu za šetače.

Poseban estetski dojam dat će i fontana koja će krasiti šetalište, kao i moderna rasvjeta koja će omogućiti ugodne večernje šetnje.

Ono što ovaj projekt čini posebno emotivnim i značajnim jeste izgradnja Cvijeta Srebrenice, simbola sjećanja na žrtve genocida, koji će zauzeti centralno mjesto u dizajnu.

Investitor ovog značajnog projekta je Opština Fojnica i Vlada SBK, a šetalište će, osim svoje funkcionalnosti, doprinijeti i očuvanju prirodnog okruženja te unapređenju turističke ponude grada. Fojničani s nestrpljenjem iščekuju završetak radova, koji će donijeti novo mjesto okupljanja i opuštanja u njihovom gradu.

Projekat šetališta uz rijeku Dragaču još je jedan dokaz predanosti Opštine Fojnica u unaprjeđenju kvaliteta života građana i očuvanju prirodnih ljepota ovog kraja.

Pročitajte i ovo

Posjeta tima Ambasade Japana Ustanovi Bakovići: Donacija traktora Kubota donosi konkretne rezultate

GAGP tim Ambasade Japana u BiH, danas je posjetio Ustanovu za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu …