fbpx
Subota , 21 Septembra 2024

Svečani ispraćaj u zasluženu penziju cijenjenog profesora Sabita Muhića i drage spremačice Raze Ramljak

U prostorijama SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica upriličen je svečani ispraćaj u penziju dugogodišnjih uposlenika škole, uvaženog profesora historije Sabita Muhića i drage spremačice Raze Ramljak.

Svečana sjednica Nastavničkog vijeća počela je obraćanjem direktora škole Samira Kučuka koji je kazao da je ovo vrlo emotivan trenutak za kolektiv naše škole, izrazio zahvalnost profesoru Muhiću i gospođi Ramljak na njihovom trudu, radu i nesebičnom zalaganju, poželio im ugodne i sretne penzionerske dane i poručio da je ova škola njihov drugi dom te da su tu uvijek dobrodošli.

U ime kolektiva SMŠ “Zijah Dizdarević” direktor Kučuk uručio je prigodne poklone kao skromni znak zahvale za njihov predan rad i saradnju. Ispred Sindikalne organizacije škole također su uručeni pokloni.

Profesor Muhić i gospođa Ramljak su se obratili prisutnim i izrazili duboku zahvalnost.

Cijenjeni profesor Sabit se osvrnuo na vrijeme provedeno u našoj školi, izrazio sreću jer je među prisutnim veliki broj njegovih nekadašnjih učenika i kazao da je put prosvjetnog radnika trnovit, ali plemenit i vrijedan truda. Rekao je da na njegovu pomoć u svakom trenutku možemo računati.

Gospođa Raza je zaželjela prisutnima da u zdravlju i sreći dočekaju ovakve dane.

Profesor Sabit Muhić tri decenije svog radnog vijeka proveo je u SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica, isprativši generacije i generacije učenika, podučavajući, usmjeravajući i nesebično dijelivši znanje našim učenicima. Pored pozicije profesora historije, obnašao je i funkcije direktora, pomoćnika direktora, te profesora latinskog jezika. Pored historije, učio nas je o životnom znanju i nesebično se zalagao za postizanje kvalitete u odgoju i obrazovanju.

Raza Ramljak je uposlenica naše škole na poslovima spremačice od 1997. godine. Uz topli osmijeh i susretljivost pri radu vrijedno je obavljala svoj posao.

Nakon sjednice, druženje uposlenika je nastavljeno uz vidne emocije i izražavanje želje da profesor Sabit i gospođa Raza zaslužene penzionerske dane provedu u zdravlju, miru i okruženi pozitivnom energijom.

Pročitajte i ovo

Ibrahim Klisura je novi policijski komesar MUP-a SBK

Nezavisni odbor za izbor i reviziju rada je nakon provedene zakonske procedure izvršio izbor kandidata …