fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024

Amerikanci snimaju crnu komediju u Fojnici: “Lost Mother” dolazi na ekrane

Fojnica, Bjelašnica i razne lokacije u Sarajevu trenutno su domaćini snimanja kratkometražnog filma pod radnim nazivom “Lost Mother”.

Režiser filma Brent Butler

Ovaj intrigantni projekt, crna komedija američkih filmskih stvaralaca Brenta Butlera i Damira Vlahovljaka, već privlači pažnju svojim jedinstvenim konceptom i međunarodnom produkcijom.

Produkcija filma povjerena je renomiranoj kompaniji HudHud Pro, na čelu s producentima Nevresom Softićem i Ajdinom Hasanićem.

Iako detalji radnje ostaju skriveni, poznato je da se u centru priče nalazi stolar, a značajan dio snimanja odvija se u Fojnici, u stolarskoj radnji Amira Tutnjevića. Također, neki prizori su snimljeni na Crkovišću, iznad mezarja Šećerhanova bašča, na livadi u vlasništvu porodice Salihagić.

Snimanje nije prošlo bez lokalne podrške. Hamza Pašalić, Fojničanin koji se iz hobija bavi uzgojem životinja, pomogao je u realizaciji nekoliko scena s pijetlom, što je filmu dalo autentičnu lokalnu notu.

Važno je napomenuti da je ovaj film namijenjen američkom tržištu. Režiser filma i direktor fotografije, koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo rada za Netflix, obećavaju uzbudljiv i inovativan film. Premijera “Lost Mother” očekuje se krajem godine, a već sada su očekivanja visoka.

Ovaj projekt ne samo da doprinosi promociji lokalnih ljepota, već i otvara nove mogućnosti za saradnju između domaćih i međunarodnih filmskih stvaralaca.

Pročitajte i ovo

Fojnica je bogatija za još jednu hajr-česmu

Plemeniti Gospodar je Fojnicu obdario bezbrojnim izvorima pitke, hladne, čiste i kvalitetne vode. Njen sastav …