fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Ministrica Bisera Turković u Fojnici posjetila Zavod “Drin”

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercgovine, Bisera Turković i predsjednica Asocijacije žena SDA BiH i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Kenela Zuko, posjetile su JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica.

Ministrica Turković upoznala se sa stanjem u našoj ustanovi, istakla je, važnoj socijalnoj ustanovi, načinu i metodama rada, budućim planovima menadžmenta na unapređenju statusa korisnika usluge Zavoda.

Direktor Zavoda, Adis Ramić, zahvalio se na interesu i posjeti, te je istakao  angažman Kluba SDA u Predstavničkom domu, a posebno zastupnici Zuko, koja je svojim  angažmnom doprinijela da i Vlada Federacije Bosne i Hercegovne i premijer Novalić donesu odluke koje će dugoročno popraviti status i stanje naše ustanove.

I ministrica Turković, kao i zastupnica Zuko, te načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura, koji je također boravio u ovoj posjeti našoj ustanovi, stavili su se na raspolaganje za sve buduće aktivnosti, te su izrazili nadu da će Zavod izrasti u ustanovu koja će primjeniti najviše  svjetske standarde, kada je u pitanju rad sa osobama koje koriste usluge Zavoda. Također, gošće su izdvojile vrijeme za posjetu i najmlađih korisnika, kratko druženje, te im uručile i prigodne paketiće, ali se i zahvalile radnicima Drina na svemu što rade za korisnike, ističući koliki je to izazov.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …