fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024
created by Polish

Pripreme za izgradnju parkinga i proširenje putne komunikacije

Pisali smo da se na prošloj sjednici Opštinskog vijeća Fojnica raspravljalo o Prijedlogu odluke o utvrđivanju javnog interesa, a vezano za iznalaženje rješenja za proširenje ulice Banjska i regulisanje parking prostora dijelom ulice koja se odvaja od raskrsnice ulica Šetalište i Mehmeda Spahe i dalje vodi u pravcu Nove Bolnice.

Zbog samog parkiranja vozila, a i suženja putne komunikacije na ovom dijelu Banjske ulice (na nekim dijelovima ulica je široka 3,37 -4,32 m), dolazi do problema u odvijanju saobraćaja gdje često mora intervenisati policija na štetu gostiju, a što daje lošu sliku gostima “Reumala”, iz Uprave “Reumala” su inicirali izmjenu prostornog plana.

Ukupna površina ,,Parka” kojem bi se izvršila prenamjena u parking prostor iznosi 280 metara kvadratnih.

Većinom glasova Opštinskog vijeća, data je saglasnost za prenamjenu prostornog plana te će se u dijelu fojničkog “Parka” uz ulicu Banjska praviti parking prostor predviđen za 17 automobila koji će biti na raspolaganju gostima “Reumala”.

Danas smo zabilježili da se radovi odvijaju u punom jeku te se vrše pripreme za buduću izgradnju parkinga i proširenja putne komunikaciju u ulici Banjska.

Pogledajte fotografije…

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …