fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024
mswood 617x463

MS&WOOD, fojnički ekonomski gigant među svjetskom elitom

mswood 617x463

mswood 617x463

U moru priča o slučajevima loše privatizacije državne imovine, tu i tamo ispliva pozitivan primjer koji svim dobronamjernim ljudima predstavlja nadu i vjeru u naš domaći uspjeh. Takva pozitivna priča dolazi i iz naše Fojnice koja je danas dom firme MS&WOOD. U samom početku, rad firme MS&WOOD je bio opstruiran sa više strana, ali konstantnim ulaganjem, radom i trudom, firma danas fantastično posluje. U samu obnovu fabrike, nabavke novih mašina i zapošljavanje novih radnika, firma MS&WOOD je uložila desetke miliona eura.

mswood4 579x463

 

mswood2 1150x457

 

Firma MS&WOOD danas upošljava 355 radnika, od kojih su 95% Fojničani. Ova firma se bavi proizvodnjom namještaja od drveta i sav svoj proizvod plasira na inostrano tržište.  U okviru saradnje sa svjetskim brojem 1 u području prodaje namještaja IKEA-om, izvoze stolice i druge vrste namještaja u više od 40 zemalja širom svijeta. Pored saradnje sa IKEA-om, firma MS&WOOD radi i svoj vlastiti, dizajnirani namještaj. . Samo u posljednje dvije godine osvajali su prva mjesta na sajmu namještaja u Kolnu, Njemačka. Isto tako, na svim drugim relevantnim sajmovima namještaja od drveta, firma MS&WOOD, ima svoje posebno mjesto i uvijek je aktivni sudionik istih i predstavlja svjetsku avangardu u ovoj oblasti. Zbog velikog broja narudžbi ova firma radi danonoćno u tri smjene.

mswood3 859x463

Za nizanje sjajnih uspjeha firme MS&WOOD, najviše je zaslužan njen vlasnik, Tešnjak, ali i Fojničanin po zasluzi, g. Muhamed Pilav. Njegova posvećenost radu, konstantnom napretku i vjeri u uspjeh je primjer ne samo drugim poslovnim ljudima nego i svima nama jer na primjeru g. Pilava se da naučiti da uspjeh ne dolazi preko noći nego upornim radom i još upornijem ulaganju u ljude, njihovo obrazovanje i njihovo valoriziranje dobrog rada. 

mswood5 823x463

Sa ponosom treba istaći da MS&WOOD se osim o svojim radnicima, brine i o široj lokalnoj i društvenoj zajednici te su uvijek aktivni pomagači i donatori aktivnosti koje provodi naša opština Fojnica, ali i aktivnosti koje provode nevladine organizacije i udruženja.

Na primjeru ove firme, da se vidjeti i shvatiti da je uspjeh moguć i u Bosni i Hercegovini, ali da je za to potreban plan, rad, trud i vjera u uspjeh. Svi mi želimo da MS&WOOD i dalje nastavi da bude najbolji ambasador Fojnice u svijetu.

 

 

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …