fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

ISTRAŽILI SMO: Uskoro otvaranje bazena kod “Reumala”

Nakon mnogobrojnih upita građana Fojnice, ali i naših čitalaca iz drugih gradova o tome zašto bazeni kod fojničkog Reumala nisu otvoreni, odgovore smo potražili kod vodećih ljudi Lječilišta „Reumal“.

 

Za naš portal, direktor Reumala, Alija Mukača, je potvrdio da će bazeni uskoro biti otvoreni i to u narednih desetak dana.

„Pošto je druga firma vlasnik bazena, prvo smo pristupili međusobnom dogovoru o iznajmljivanju bazena za ovu godinu. Nakon što je sporazum postignut, pristupili smo renoviranju i zamjeni dotrajale bazenske tehnike, cijevi, oštećenih bazenskih pločica…, a sve u cilju postizanja zadovaljavajućeg kvaliteta bazena i sigurnosti kupača“ – kazao je direktor Mukača.

Dodao je i to da se u naredna dva mjeseca očekuju izuzetno topli dani te da će bazeni predstavljati pravo osvježenje za Fojničane i fojničke goste.

Šef finansija Reumala, Nermin Kadrić, je kazao da će bazen imati i popratne sadržaje, među kojima je najbitnije spomenuti restoran i ljetnu baštu za goste bazena.

Ono što su nam obojica sagovornika kazali, a u što smo se i sami uvjerili jeste da se pripreme za otvaranje bazena u punom jeku te smo zatekli radnike koji kose travu oko bazena, uređuju mjesta za sunčanje te vrše čišćenje samih bazena.

Na kraju, ponavljamo da je otvaranje predviđeno u narednih desetak dana, a tačan datum otvaranja ćemo blagovremeno objaviti.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …