fbpx
Srijeda , 23 Oktobra 2024

Policija traga za počiniocem teške krađe u Fojnici: Pomoć građana ključna

Dana 21. oktobra 2024. godine, oko 14:10 sati, Policijska stanica Fojnica zaprimila je prijavu od Jasmina Duraka, koji je prijavio provalu u svoj stan na adresi Bosanska 145, općina Fojnica.

Nepoznata osoba nasilno je ušla kroz prozor stana u trenutku kada u njemu nisu bili ni Jasmin ni njegova supruga Elmedina, i tom prilikom otuđila zlatni nakit.

Policijska patrola odmah je stigla na lice mjesta i potvrdila navode prijave. Osigurali su stan do dolaska uviđajne ekipe koja je izvršila detaljan pregled u periodu od 14:20 do 15:00 sati. Utvrđeno je da je počinilac nasilno ušao kroz mali prozor ostave, premetao stvari po stanu te otuđio zlatni lančić, četiri ženska prstena i naušnice. Nakon toga, napustio je stan kroz prozor kuhinje i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Izjave su uzete od vlasnika stana, Jasmina Duraka, koji je, dolazeći pred zgradu, primijetio ruku nepoznate osobe kako napušta dvorište. Komšinica, također, je primijetila sumnjivog muškarca, opisanog kao osobu kratke kose, odjevenu u tamnoplavu jaknu s kapuljačom i farmericama, kako napušta dvorište s bijelom kesom u ruci.

Policija je pregledom nadzornih kamera u blizini događaja utvrdila da je počinilac visine oko 180 cm, kratko ošišane crne kose, u crnoj jakni s kapuljačom, crnim farmericama i crno-bijelim patikama. Snimljen je kako se kreće ulicom Bosanska u 13:25 sati, dolazi do stana Duraka, a u 13:59 sati izlazi s bijelom kesom i udaljava se u pravcu ulice Hadrovići.

Policija apeluje na sve građane koji prepoznaju osobu s fotografije, ili imaju bilo kakve informacije koje mogu pomoći u identifikaciji počinioca, da se odmah jave Policijskoj stanici Fojnica ili pozovu dežurni broj 122. Svi podaci će biti tretirani kao strogo povjerljivi.

Krivično djelo je kvalifikovano kao teška krađa, a postupak vodi Kantonalno tužilaštvo Travnik.

Pomozite policiji da privede počinioca pravdi!

Pročitajte i ovo

Sjenica: Snaha optužena da je ubila svekrvu

Optužena se tereti da je 28. maja ove godine, u 22 sata, u kući u …