fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Tri mlade Fojničanke darovale kosu za djecu oboljelu od raka

Danas je u okviru projekta “Moja kosa, tvoja kosa” u Sarajevskom City Centru (SCC) održana još jedna dirljiva i humanitarna akcija, u kojoj su tri mlade Fojničanke nesebično donirale svoju kosu za djecu oboljelu od raka. Iako imaju svega 12 godina, Kurta Lemana, Ajna Orman i Đejla Kurta pokazale su zrelost i empatiju koja nadilazi njihove godine.

Lemana Kurta, kćerka Murisa i Aide, Ajna Orman, kćerka Fahre i Amele, te Đejla Kurta, kćerka Mahira i Jasmine, darovale su svoje duge pramenove kako bi pomogle malim borcima koji se suočavaju s teškom borbom protiv bolesti. Ove mlade djevojke postale su dio plemenite priče koja već godinama okuplja brojne humane ljude širom Bosne i Hercegovine.

Projekt “Moja kosa, tvoja kosa” ima za cilj prikupljanje kose za izradu perika koje su besplatne za djecu oboljelu od raka. Ovakve akcije ne samo da podižu svijest o važnosti podrške djeci koja prolaze kroz teške trenutke, nego i inspirišu zajednicu da se uključi u humanitarne aktivnosti.

Roditelji ovih djevojčica, ponosni na gest svojih kćerki, ističu da je ideja o donaciji kose potekla upravo od njih. Lemana, Ajna i Đejla od malih nogu su pokazivale osjećaj za zajednicu i želju da pomognu drugima, a ovaj plemeniti čin to samo potvrđuje.

Ovaj emotivni trenutak u SCC-u još jednom podsjeća na važnost solidarnosti i malih djela koja mogu donijeti veliku sreću onima kojima je najpotrebnija.

Pročitajte i ovo

Djeco, gledajte šta je ljubav! Kako je Bećir spasio Hajru: Kaže mi, volio sam ja umrijeti, nego ti

Kada su kobne poplave zadesile ovo područje, Bećir i Hajra proveli su sedam sati u …