fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

NEZVANIČNO: Evo kako će izgledati sastav Opštinskog vijeća u Fojnici

Prema nezvaničnim rezultatima lokalnih izbora 2024. godine, Stranka demokratske akcije (SDA) zadržala je dominantnu poziciju u Fojnici, osvojivši 2105 glasova, što joj donosi 9 vijećničkih mjesta u Općinskom vijeću.

Ovi rezultati, iako još uvijek ne uključuju glasove putem pošte, diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) i glasove mobilnih timova, daju jasnu sliku političkog rasporeda u Fojnici.

Socijaldemokratska partija (SDP) osvojila je 480 glasova, što im osigurava 2 vijećnička mjesta, dok je Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) dobila 591 glas, što će joj donijeti 3 mandata.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) zabilježila je rezultat sa 741 osvojenim glasom, što će im donijeti 3 vijećnička mandata, dok HDZ 1990 sa 313 glasova osvaja 1 mjesto u vijeću.

Narod i pravda (NiP) osvojila je 223 glasa i 1 mandat, dok je Naša stranka dobila 367 glasova, osiguravši 2 mandata. Demokratska fronta (DF), sa skromnih 75 osvojenih glasova, ostala je bez vijećničkog mandata.

Ovi rezultati predstavljaju preliminarni pregled političkih snaga u Fojnici, a konačni rezultati bit će poznati nakon pribrajanja glasova iz pošte, DKP-a i mobilnih timova.

Pročitajte i ovo

Djeco, gledajte šta je ljubav! Kako je Bećir spasio Hajru: Kaže mi, volio sam ja umrijeti, nego ti

Kada su kobne poplave zadesile ovo područje, Bećir i Hajra proveli su sedam sati u …