fbpx
Utorak , 22 Oktobra 2024

Merjem Ahmetak iz Fojnice donirala kosu za djecu oboljelu od teških bolesti

Osmogodišnja Merjem Ahmetak iz Fojnice, učenica 2. razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić”, napravila je gest koji je zadivio mnoge.

U sklopu projekta “Moja kosa tvoja kosa”, Merjem je donirala svoju kosu za djecu koja boluju od teških bolesti i suočavaju se s gubitkom kose kao jednom od nuspojava liječenja.

Merjem, čiji su roditelji Aldin i Samra Ahmetak, donirala je kosu tokom događaja u Sarajevo City Centru (SCC). Ova donacija kose je samo potvrda njene brižnosti i saosjećanja prema onima koji prolaze kroz teške životne situacije.

Projekat “Moja kosa tvoja kosa” ima za cilj pomoći djeci koja prolaze kroz liječenje raka i drugih teških bolesti, a gubitak kose im dodatno otežava svakodnevnicu. Zahvaljujući nesebičnim donacijama poput Merjemine, ova djeca imaju priliku dobiti perike od prave kose, što im vraća osjećaj samopouzdanja i olakšava suočavanje s bolešću.

“Jako sam ponosna na Merjem. Pokazala je veliko srce i želju da pomogne drugima. Njena donacija će sigurno usrećiti neko dijete,” kazala je njena majka Samra.

Merjem je izrazila svoju želju da i dalje bude uključena u humanitarne aktivnosti, a njen gest će postati inspiracija ne samo među njenim vršnjacima, već i šire.

Projekat “Moja kosa tvoja kosa” organizira Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, a ovaj čin male Fojničanke je podsjetnik da i najmlađi među nama mogu napraviti veliku promjenu u životima drugih.

Pročitajte i ovo

Djeco, gledajte šta je ljubav! Kako je Bećir spasio Hajru: Kaže mi, volio sam ja umrijeti, nego ti

Kada su kobne poplave zadesile ovo područje, Bećir i Hajra proveli su sedam sati u …