fbpx
Subota , 19 Oktobra 2024

Kiseljačanka Ilma Karahmet: Svaka pjesma nosi moj pečat, nisu posvećene nikome, pa ni bivšem mužu

Bh. pjevačica Ilma Karahmet važi za jedan od najboljih pop vokala u regiji, a za Klix.ba govorila je povodom izlaska svog albuma prvjenca. Komentarisala je pjesme koje će izaći, žanrove u kojima se okušala, ali i skrivene poruke koje njene pjesme nose.

Ilmu bh. javnost prati još od njenog pojavljivanja u X Factoru, a danas je već prepoznaju kao jedan od najboljih pop vokala u regiji. Ova mlada pjevačica izdaje svoj album prvijenac, a prethodno je već postala prepoznatljiva po baladama “Neko nije” i “Ništa tvoje”.

Sad, za Klix.ba kaže kako njen album donosi jedan potpuno drugačiji zvuk: “Ovo je moj album prvjenac i donosi potpuno novi zvuk koji do sada niste čuli od mene. Uključila sam nekoliko balada po kojima me publika prepoznaje, ali sam se također okušala u modernijem i savremenijem stilu”.

Ilma kaže da ostaje vjerna sebi, iako bi se voljela okušati i u drugim žanrovima

Ilma kaže da ostaje vjerna sebi, iako bi se voljela okušati i u drugim žanrovima

Njen duet s Mirzom Selimovićem “Mora da je ljubav” je također bio jako popularan, a kaže da se ipak na albumu neće naći niti jedna kolaboracija.

“Na albumu nema dueta i trenutno nemam u pripremi niti jedan, ali svakako da bih voljela surađivati sa mnogima u budućnosti. Pjesma ‘Kraj je’ je krunisala ovaj album i pjesme Baneta Opačića će zauvijek biti nešto posebno za mene. On također potpisuje još jednu pjesmu sa albuma, a to je ‘Pucaj u mene'”, ispričala nam je Ilma.

Uzevši u obzir da je prošlo već punih 11 godina od njenog pojavljivanja na audiciji “X Factora”, a u toku tog perioda je radila na svojoj karijeri te je dosad objavila sedam singlova.

Govorila je i o inspiraciji za pjesme te ističe kako se trudi ostati vjerna sebi: “Bosna i Hercegovina ima najbolje pjevače na Balkanu iz raznih žanrova, a osjećam se ponosno što publika prepoznaje moje kvalitete. Za mene je to velika čast i motivacija da nastavim raditi. Ne osjećam pritisak jer se uvijek trudim biti autentična i ostati vjerna svojim muzičkim korijenima. Iako ću zauvijek najviše voljeti pop muziku, otvorena sam za različite stilove i žanrove. Pjevam i snimam ono što me inspiriše u datom trenutku, jer vjerujem da je to ključ za istinsko stvaralaštvo”.

Pjesme doživljavam kao refleksiju svojih emocija i iskustava

Osvrnula se i na nove muzičke trendove, kao i pjevače koje je javnost kritikovala zbog vulgarnih tekstova, upitnih scenskih nastupa kazavši: “To sam mogla samo vidjeti na TikToku i sve mi je to najiskrenije smiješno i zabavno. Ja sam dio ove nove mlade i lude generacije, tako da dok god su ljudi sretni i zdravi bit će zabave i smijeha”.

Premda je Ilma vjerna pop zvuku, nedavno je snimila cover pjesme Aleksandre Prijović. S tim u vezi, prokomentarisala je moguću saradnju s njom.

“Aleksandru sam upoznala jednom prilikom i svakako da bih sarađivala sa njom. Volim sve njene pjesme i sviđa mi se kako sve to radi sa ukusom i stilom. Ja sam pop pjevač i mislim da moj glas ne bi tako dobro zvučao u tom žanru, ali ne bih ni bježala okušati se”, poručila je.

Album donosi balade po kojima je prepoznatljiva

Album donosi balade po kojima je prepoznatljiva

Kako je prije nekoliko mjeseci otkrila da se razvela, mnogi su špekulisali je li u pjesmama koje je objavila u tom periodu bilo onih posvećenih njemu.

“U svojim pjesmama uvijek pronalazim dio sebe i pjevam ono što osjećam. Svaka pjesma nosi moj lični pečat, ali ne bih rekla da sam ih posvetila nekome specifičnom, uključujući i svog bivšeg muža. Radije ih doživljavam kao refleksiju svojih emocija i iskustava, nego kao posvete”, pojašnjava nam Ilma.

Nakon promocije albuma kaže da ima mnogo planova, ali da još uvijek radi na idejama sa svojim timom. Otkrila je i da je planirala turneju u sklopu promocije albuma i to naredne godine, a da će fanove o tome obavijestiti blagovremeno.

Pročitajte i ovo

UKC Tuzla pun pacijenata otrovanih gljivama: Halucinacije, komatozno stanje, moguće i trajno otkazivanje organa

Klinika za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, u posljednjih sedam dana, ima veliko …