fbpx
Četvrtak , 17 Oktobra 2024

Mirsad Murić i Admir Karić uručili donacije ugroženim porodicama i vatrogascima

Nakon razornih poplava koje su nedavno pogodile Fojnicu i Jablanicu, Fojničanin Admir Karić i njegov dugogodišnji prijatelj, poduzetnik Mirsad Murić iz Klagenfurta, odlučili su pružiti pomoć najugroženijima. Vođeni željom da pomognu, dvojac je posjetio više porodica u oba grada i uručio im novčane donacije, kao i vrijednu opremu lokalnim vatrogasnim jedinicama.

U Fojnici su Murić i Karić posjetili tri porodice, a u Jablanici dvije, kojima su dodijelili po 500 eura pomoći, nastojeći ublažiti njihove teške životne uslove nakon poplava. Također, obišli su vatrogasne službe u oba grada i donirali im po jednu pumpu za vodu i mulj, vrijednu po 3.000 eura. Ova oprema će značajno pomoći vatrogascima u borbi protiv sličnih prirodnih nepogoda, za koje se nadamo da se nikada više neće desiti.

Pumpu za Vatrogasnu jedinicu u Fojnici primio je Adnan Kučuk, dok je u Jablanici donaciju preuzeo Alen Aličković, komandir vatrogasne službe. Obojica su istaknula kako će donirana oprema biti od velike koristi u sanaciji posljedica poplava i u budućim intervencijama.

“Vidjevši grozomorne scene iz Admirove Fojnice i Jablanice, nije bilo dileme da moramo pomoći. Obišli smo i naše komšije u Gojevićima i Trošnjiku, te im podijelili po 500 eura kako bismo im barem malo olakšali ove teške dane”, izjavio je Mirsad Murić.

Njihova gesta nije ostala nezapažena, a lokalno stanovništvo se zahvalilo na brzoj i nesebičnoj pomoći, koja je stigla u pravom trenutku.

Ova akcija humanitarne pomoći dokaz je da solidarnost i prijateljstvo ne poznaju granice, a Murić i Karić su ovim činom postavili primjer kako zajedničkim snagama možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Pročitajte i ovo

Priča o Salihi Salihagić: Čuvarica tradicije i zaboravljenih vještina u Ostružnici

Na prekrasan sunčan oktobarski dan, put nas je doveo do imanja hanume Salihe Salihagić, jedinstvene …