fbpx
Utorak , 15 Oktobra 2024

Policijski službenici iz Kiseljaka pomažu u sanaciji Fojnice nakon katastrofalnih poplava

Danas je jedanaesti dan od kako su snažne poplave pogodile Fojnicu i okolna naselja, ostavljajući za sobom veliku materijalnu štetu. Stanovništvo ovog malog srednjobosanskog mjesta suočava se sa izazovima sanacije i čišćenja svojih domova, a u pomoć im pristižu brojni volonteri, pripadnici Oružanih snaga BiH, te mnogi drugi iz cijele zemlje.

U naporima da se posljedice poplava što prije saniraju, pridružili su se i pripadnici Policijske stanice Kiseljak, koji su danas svojim radom i podrškom olakšali čišćenje poplavljenih područja.

Tim od osam policijskih službenika, među kojima su bili Jozo Lalić, Enver Brkanović, Ana Komšić, Mirna Knežević, Mišel Bajkuša, Asim Duharkić, Ivan Pecirep i Mirza Mujić, nesebično su pružali pomoć lokalnom stanovništvu, pomažući u čišćenju domova i uklanjanju nanosa blata i otpada.

“Ovo je naša obaveza kao ljudi, ne samo kao policajaca. Fojničani su naši susjedi, i njihova borba s ovom katastrofom je naša borba. Drago nam je što možemo pomoći, i zajedno ćemo raditi dok ne vratimo Fojnicu u stanje kakvo je bilo prije poplava,” kazao je jedan od službenika iz Kiseljaka.

Brojni građani su izrazili zahvalnost policajcima i volonterima, koji neprekidno dolaze kako bi pomogli najpogođenijim dijelovima Fojnice. Iako su razmjere štete velike, solidarnost, koja se svakodnevno pokazuje na djelu, daje nadu da će Fojnica uskoro stati na noge.

Pored policijskih snaga, veliki broj lokalnih i međunarodnih organizacija također je uključen u sanaciju poplavljenih područja, dok se očekuje i dodatna podrška u narednim danima.

Fojnica, poznata po svojoj prirodnoj ljepoti i toplim ljudima, prolazi kroz teške trenutke, ali uz pomoć volontera i humanitaraca, oporavak je sve izvjesniji.

Pročitajte i ovo

Velika donacija Jale Brata porodicama pogođenim poplavama u Fojnici

Porodice pogođene nedavnim poplavama u selima Gojevići, Luke i Bakovići kod Fojnice dobile su prijeko …