fbpx
Ponedjeljak , 14 Oktobra 2024

Posebna priča iz Travnika: Supružnici dr. Sanela Duvnjak Peco i dr. Mehrud Peco, na isti dan dobili zvanje specijalista!

Travnik je 1. oktobra 2024. godine svjedočio zaista jedinstvenom slučaju kada su dvoje supružnika, dr. Sanela Duvnjak Peco i dr. Mehrud Peco, istovremeno postali specijalisti. Dr. Sanela je stekla zvanje specijaliste pulmologa, dok je njen suprug, dr. Mehrud, postao specijalista ginekologije i akušerstva.

Ova priča dobija posebnu težinu jer su oboje morali balansirati između zahtjevnog procesa učenja, porodičnih obaveza i roditeljstva. Dr. Mehrud Peco je izjavio za Travnički.INFO: “Definitivno izazovan i lijep period. Morali smo se dogovarati oko učenja, a tu je svakako i porodica i dijete. Uglavnom, drago mi je da smo uspjeli i moram reći da je sasvim slučajno ispalo tako da zvanje specijaliste dobijemo isti dan zbog pomjeranja termina. Hvala Bogu, dobro je ispalo i sretni smo što je tako.”

Dr. Sanela Duvnjak Peco je uposlenica JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik, dok je dr. Mehrud Peco zaposlenik JU Bolnica Travnik.

Ovaj uspjeh svakako je primjer posvećenosti i predanosti kako profesiji, tako i porodici, a istovremeno naglašava snagu zajedničkog rada i podrške.

Travnički.INFO

Pročitajte i ovo

Velika donacija Jale Brata porodicama pogođenim poplavama u Fojnici

Porodice pogođene nedavnim poplavama u selima Gojevići, Luke i Bakovići kod Fojnice dobile su prijeko …