fbpx
Utorak , 8 Oktobra 2024

Popularni “Robijaši” iz Zenice dostavili humanitarnu pomoć u Dusinu

U još jednom primjeru nesebičnosti i solidarnosti, navijači FK “Čelik” iz Zenice, poznati kao Robijaši, pokazali su svoje veliko srce i humanost.

Naime, nakon što su snažne poplave pogodile područje Dusine, navijači su se organizirali i krenuli putem preko Kreševa i Crničkog Kamenika kako bi dostavili prijeko potrebnu humanitarnu pomoć lokalnom stanovništvu.

Stanovnici Dusine, koji su se suočili s teškim posljedicama poplava, s velikom zahvalnošću dočekali su Robijaše koji su im donijeli hranu, vodu i druge osnovne potrepštine. Mnogi su ostali bez pristupa pitkoj vodi i osnovnim namirnicama uslijed poplavnih bujica koje su oštetile puteve i infrastrukturu.

“Zahvalni smo našim prijateljima iz Zenice. U teškim trenucima, ovakvi gestovi vraćaju vjeru u ljude”, istaknuo je jedan od mještana Dusine.

Robijaši su još jednom dokazali da su više od obične navijačke grupe, pokazujući da se uvijek odazivaju pozivima u pomoć kad je najpotrebnije. Ovo nije prvi put da su navijači Čelika organizirali humanitarne akcije, a njihova predanost pomaganju onima u potrebi već je dobro poznata širom BiH.

Zenički Robijaši nastavljaju sa svojim humanitarnim aktivnostima, a ovaj čin solidarnosti dodatno je učvrstio njihove veze s lokalnim zajednicama u Fojnici i okolini.

Pročitajte i ovo

Van dužnosti pomažu unesrećenima: Sjajni fojnički “plavci”

Nakon nedavnih poplava koje su teško pogodile općinu Fojnica, solidarnost i zajedništvo pokazali su se …