fbpx
Subota , 5 Oktobra 2024

Fojnička omladina pomaže stanovnicima pogođenim poplavama

Uslijed katastrofalnih poplava koje su pogodile područje Fojnice i okolnih naselja, lokalna omladina se brzo organizovala kako bi pružila pomoć stanovnicima najteže pogođenih mjesta. Posebno se istakla grupa mladića koji su danas, vođeni osjećajem solidarnosti, otišli u naselje Zimije kako bi pomogli lokalnom stanovništvu u čišćenju kuća i dvorišta.

Među mladim volonterima koji su se odmah odazvali pozivu za pomoć su Adis Islami, Haris Durak, Jasminko Vidaković, Kenan Ferhatović, Tarik Ferhatović, Eldin Mujčić, Admir Mračkić, Nermin Neradin i Armin Šehović. Oni su nesebično izdvojili svoje vrijeme i energiju kako bi olakšali situaciju ljudima čije su kuće i imanja pretrpjeli veliku štetu.

Adis Islami, koji je vlasnik nargila bara Cloud, dodatno je pokazao svoju humanost najavivši da će sav prihod od prodanih nargila donirati Crvenom križu kako bi se pomoglo unesrećenim osobama. Ovaj gest je još jedan primjer kako lokalni biznisi i mladi ljudi mogu dati svoj doprinos u teškim trenucima.

„Ovo je naša zajednica, i kada dođe do ovakvih situacija, važno je da budemo tu jedni za druge. Radimo sve što možemo da pomognemo i pozivamo i druge da nam se pridruže,” izjavio je Adis Islami.

Stanovnici Zimija, koji su zahvaljujući ovoj grupi volontera dobili prijeko potrebnu pomoć, izrazili su veliku zahvalnost mladima iz Fojnice. Ova akcija nije samo pružila fizičku pomoć, već je pokazala i kako solidarnost može podići moral i obnoviti nadu među onima koji su pretrpjeli gubitke.

Fojnička omladina, predvođena ovim primjerom, nastavit će svoje aktivnosti i narednih dana, pomažući i u drugim područjima koja su pogođena poplavama.

Crveni križ je pozvao sve građane da nastave pružati podršku, bilo kroz volonterski rad, donacije ili druge oblike pomoći, kako bi se zajednica što prije oporavila od posljedica ove prirodne nepogode.

Pročitajte i ovo

Hifa Petrol donirala 30.000 KM za poplavljena područja u BiH

Velike padavine i poplave u BiH su od sinoć prouzrokovale ogromne štete na više lokaliteta …