fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024

Rođenje Poslanika Muhammeda, a.s., obilježeno u OŠ “Kiseljak 1”

TRADICIJA OBILJEŽAVANJA 12. REBIU-L-EVVELA -MEVLUD ROĐENJE POSLANIKA, A.S., POD SLOGANOM “VOLIMO TE BOŽIJI POSLANIČE” U OŠ “KISELJAK 1”

Povodom nastupajućeg 12. rebiu-l-evvela u našoj školi su realizovane mnoge aktivnosti kroz koje su učenici pokazali veliku ljubav ❤ prema Muhammedu, s.a.w.s. Posebno zanimljiva aktivnost je podjela slatkiša za sve učenike.

Podijeljeno je ukupno 1100 pakovanja koje već treću godinu finansira udruženje “Put dobrote” a koje vodi naš vrijedni nastavnik, Izudin Dahija.

Uz slatkiše su učenici dobili po jedan tekst hadisa (govor Allahovog poslanika) sa porukom o lijepom ponašanju. U školi se osjetila topla i ugodna atmosfera uz prelijepe ilahije o Resulullahu, a kod djece se primijetila radost i sreća na licima.

Obilježavanje rođenja Poslanika, s.a.w.s. jača našu ljubav prema najodabranijem stvorenju koje je živjelo na Zemlji i ulijeva nadu da će nove generacije imati lijepo ponašanje po uzoru na Muhammeda, a.s.
“Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onom svijetu, i koji često Allaha spominje. (El-Ahzab, 21.)

Organizator ove aktivnosti je Aktiv vjeroučitelja Kiseljak.

” A tebe smo Muhamede samo kao milost svjetovima poslali.” (El- Enbija, 107.)

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio FIKRET (FADIL) BOJA iz Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio FIKRET (FADIL) BOJA iz Kiseljaka. Preselio je na Ahiret u …