fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Fojnica: Mladi iz Dusine konačno dočekali rješenje za problem sa stadionom

Dusina, jedno od rijetkih sela u Fojnici gdje se još uvijek može čuti vesela graja djece i omladine, suočava se s problemom koji već mjesecima remeti svakodnevne aktivnosti na lokalnom stadionu.

Stadion, koji je centralno mjesto okupljanja mladih, svakodnevno privlači oko pedesetak djevojaka i momaka u igri, priči i druženju, ali komšije, čija dvorišta graniče sa stadionom, nisu uvijek blagonakloni prema neizbježnim situacijama kada lopta preleti ogradu.

U posljednje vrijeme, prekomjeran broj lopti koje završavaju u privatnim dvorištima izazvao je reakcije vlasnika koji su često pozivali policiju, što je rezultiralo čestim intervencijama. Iako nije bilo većih incidenata, stalno prisustvo policije izazvalo je tenzije između nekolicine mještana i mlađe populacije.

Na sinoćnjem sastanku, na kojem su prisustvovali predstavnici Mjesne zajednice Dusina, načelnik općine Fojnica, te pomoćnik komandira lokalne policije, načelno je dogovoreno rješenje – podizanje veće ograde oko stadiona.

Ova mjera ima za cilj spriječiti da lopte odlaze u komšijska dvorišta, čime bi se smanjile tenzije i omogućio mladima prostor za sigurno bavljenje sportom.

Također, policija je izuzela lopte u skladu sa svojim ovlaštenjima i radi još uvijek na ovom slučaju.

Iako su radovi na postavljanju nove ograde već u toku, pitanje ostaje hoće li to biti dovoljno da se smire tenzije između mladih i komšija, ili će biti potrebna dodatna intervencija lokalnih vlasti kako bi se situacija riješila na dugoročno zadovoljstvo svih strana.

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …