fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024
Ivona i Ana-Marija

Dvije nove policajke u Fojnici: Ivona i Ana-Marija – snaga i odlučnost novih generacija

Fojnica je ovih dana bogatija za dvije mlade, energične i odlučne žene koje su postale zaštitno lice nove generacije lokalne policije.

Ivona Lovrić (04.07.1998.) iz Podcitonje i Ana-Marija Šušnjara (06.01.2001.) iz Bakovića, dvije mlade policajke, nisu samo stekle posao, već su ostvarile svoje dugogodišnje snove. Njihova priča o odlučnosti, predanosti i ljubavi prema domovini predstavlja nadahnuće za mnoge mlade ljude širom Bosne i Hercegovine.

Ivona Lovrić

Ivona, koja je završila Srednju školu za tehničara cestovnog prometa u Kreševu, nastavila je svoje obrazovanje na Fakultetu za kriminalistiku i sigurnosni menadžment u Mostaru. Oduvijek je znala da želi raditi u policiji. Njeni bližnji su često isticali da ima karakter koji savršeno odgovara ovom zahtjevnom, ali časnom zanimanju. Iako su joj mnogi sugerisali da razmisli o odlasku u inostranstvo, Ivona je ostala čvrsta u svojoj odluci – ostati u svojoj zemlji i služiti zajednici u kojoj je odrasla.

Ana-Marija Šušnjara

Slično Ivoni, Ana-Marija je izgradila svoj san kroz Komercijalnu školu u Kiseljaku, ali ju je ljubav prema kriminalističkim serijama i fascinacija policijskim radom vodila ka odluci da krene stopama svoje rodice, koja već radi u policiji. Odrasla s jasnim ciljem pred sobom, nije se dvoumila kada je došla prilika da svoju strast pretvori u karijeru.

Obje su djevojke dijelile sličan put – nisu željele otići iz Bosne i Hercegovine. U svjetlu sve učestalijeg odlaska mladih u inostranstvo, njihova odluka da ostanu i doprinesu izgradnji sigurnijeg društva ovdje pokazuje njihovu posebnu snagu.

Njihov put do uniforme bio je ispunjen napornim radom. Svako jutro su se u 5:30h budile kako bi zajedno trčale i pripremale se za fizičke izazove koji su pred njima. Njihova upornost, predanost treningu i obrazovanju bila je ključna za uspjeh. Zajedno su prolazile kroz treninge, ali i izazove koji su ih učinili boljim, jačim osobama, potpuno spremnim za odgovornosti koje ih čekaju u policijskoj službi.

Danas, obje ponosno nose policijsku uniformu, spremne da služe i štite svoju zajednicu. Nisu samo simbol sigurnosti, već i snage, hrabrosti i nade – dokaz da se snovi mogu ostvariti kada se čovjek potpuno posveti svom cilju.

Fojnica s ponosom dočekuje svoje nove policajke, Ivonu i Ana-Mariju, koje su, osim što su hrabre i odlučne, također mlade i – važno napomenuti – nisu udate.

Momci, ako želite ostaviti dobar dojam na Ivonu i Ana-Mariju, posebno pripazite na svoje ponašanje. Dva puta razmislite prije nego se parkirate na pogrešnom mjestu ili se nađete u nekoj sumnjivoj situaciji – jer ove dame ne samo da sve primijete, nego vas mogu i “uvesti u red”!

Ivona i Ana-Marija

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …