fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Četrnaest novih policajaca u Fojnici: Svečana zakletva i prijem u službu

U sklopu kontinuiranih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona na prijemu novih policijskih službenika, 03. septembra 2024. godine, u Slimenima, općina Travnik, održana je svečana ceremonija polaganja zakletve za 131 kadeta koji su uspješno završili osnovnu policijsku obuku na Policijskoj akademiji u Sarajevu. Svi kadeti su tom prilikom potpisali ugovore o radu i postali punopravni članovi policijske službe.

Ceremoniji je prisustvovao policijski komesar Uprave policije MUP-a SBK, gospodin Faik Adilović, koji je u svom obraćanju čestitao novim policajcima na postignutom uspjehu i poželio im sreću u obavljanju časne dužnosti očuvanja sigurnosti i mira u našoj zajednici.

Komandir Mašin sa 14 novih čuvara reda i mira

Fojnica je ovom prilikom dobila pojačanje u vidu 14 novih policijskih službenika. U službu su primljeni:

  1. Ana-Marija Šušnjara
  2. Marin Bućo
  3. Abas Durak
  4. Mirsad Tulumović
  5. Manuel Šimić
  6. Ilhan Pašić
  7. Ivona Lovrić
  8. Aldin Šabanović
  9. Atif Durak
  10. Ajnur Karasalihović
  11. Marin Glavočević
  12. Edin Smaka
  13. Džan Klisura
  14. Enis Ramić

Svečani prijem za nove policajce u Fojnici upriličen je uz kolegijalnu dobrodošlicu koju im je poželio komandir Policijske stanice Fojnica, Samir Mašin, ističući važnost jačanja lokalnih policijskih kapaciteta za očuvanje sigurnosti građana.

Ovaj prijem je ključan korak u popunjavanju upražnjenih radnih mjesta, a time i unapređenju sigurnosne situacije na području Fojnice. Građani mogu biti sigurni da su njihovi zaštitnici sada brojniji i spremniji suočiti se sa svakodnevnim izazovima.

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …