fbpx
Petak , 20 Septembra 2024

Grkinja podmetala požare kako bi flertovala s vatrogascima: Željela upoznati muškarca u uniformi

Vatrena” Grkinja uzrokovala je dva požara na poljoprivrednom zemljištu, no srećom, nije došlo do veće štete jer su oba brzo ugašena

Grčka policija izvijestila je o razrješenju nevjerovatnog ali istinitog slučaja iz Tripolija gdje je 44-godišnjakinja grčkog podrijekla optužena da je podmetnula nekoliko požara jer je “uživala u gledanju vatrogasaca i flertanju s njima”.

Za svoje postupke dobila je 36 mjeseci u zatvoru te kaznu od 1000 eura.

“Vatrena” Grkinja uzrokovala je dva požara na poljoprivrednom zemljištu, no srećom, nije došlo do veće štete jer su oba brzo ugašena.

Prema grčkim medijima, 44-godišnjakinja je postala glavna osumnjičenica kada su vatrogasci primijetili da je bila prisutna na oba požarišta, piše Greek Reporter. Priznala je da je željela upoznati muškarca u uniformi.

U Grčkoj je nedavno uhapšen i 51-godišnji muškarac koji je osumnjičen da je izazvao tri požara na poljoprivrednim površinama između 24. i 25. avgusta u Drami.

Dosuđena mu je kazna od 1550 eura i 15 mjeseci u zatvoru. Naime, prema novom grčkom zakonu, slučajno podmetanje požara je kazneno djelo koje nosi stroge kazne.

Oslobođenje.ba

Pročitajte i ovo

Fojnica je bogatija za još jednu hajr-česmu

Plemeniti Gospodar je Fojnicu obdario bezbrojnim izvorima pitke, hladne, čiste i kvalitetne vode. Njen sastav …