fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024

Vrijedni stanovnici Čemernice čiste put od Poroja do Čemernice

Vrijedni mještani sela Čemernica, smještenog nedaleko od Fojnice, danas su još jednom pokazali svoju zajedničku snagu i brigu za okoliš organizirajući tradicionalnu akciju čišćenja puta od Poroja do Čemernice. Ova godišnja akcija okupila je oko dvadesetak stanovnika sela koji su se udružili kako bi osigurali da put, koji predstavlja važnu komunikacijsku vezu za sve mještane, ostane prohodan i uredan.

Uz rad i trud, mještani su zajednički uklanjali otpad, raščišćavali korov i granje te popravljali manja oštećenja na putu. Ova akcija, koja se provodi svake godine, postala je simbol zajedništva i solidarnosti među stanovnicima Čemernice, ali i prilika da se svi podsjete na važnost očuvanja okoliša.

Fotografije koje prikazuju ovu hvale vrijednu inicijativu poslao nam je Akif Ajanović, jedan od mještana i aktivni sudionik akcije. Na slikama se može vidjeti kako su učesnici, bez obzira na godine, s entuzijazmom prionuli poslu, svjesni da svojim doprinosom ne samo da poboljšavaju kvalitetu života u selu, već i čuvaju prirodnu ljepotu svog kraja.

“Ovo je naša zajednička odgovornost i zadovoljstvo. Svake godine nas raduje što se ovako okupimo i zajedno učinimo nešto korisno za naše selo,” kazao je Ajanović.

Selo Čemernica, poznato po svojoj prirodnoj ljepoti i gostoprimljivim ljudima, još jednom je pokazalo da zajedništvo i ljubav prema rodnom kraju mogu učiniti mnogo. Nadamo se da će ovaj primjer biti inspiracija i drugim zajednicama da se aktivno uključe u očuvanje svog okoliša i doprinesu boljoj budućnosti za sve.

Pročitajte i ovo

Fojnica je bogatija za još jednu hajr-česmu

Plemeniti Gospodar je Fojnicu obdario bezbrojnim izvorima pitke, hladne, čiste i kvalitetne vode. Njen sastav …