fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024

XVI. Međunarodni Oldtimer Fest Fojnica 2024: Povratak u zlatno doba automobila

Fojnica će ovog vikenda, 31. augusta i 1. septembra 2024. godine, biti domaćin XVI. Međunarodnog Oldtimer Festa, jednog od najprestižnijih događaja za ljubitelje klasičnih automobila u regiji. Oldtimer Club Fojnica, organizator ovog spektakla, očekuje dolazak brojnih vlasnika i entuzijasta oldtimer vozila iz cijele Europe, pružajući priliku da se na ulicama Fojnice zavrte kotači automobila koji su obilježili prošla vremena.

Događaj će započeti u petak, 30. augusta, okupljanjem sudionika i akreditacijom do subote do11 sati, nakon čega slijedi svečano otvaranje susreta. Cjelodnevni program je na parkingu “Stari grad” gdje će posjetioci moći uživati u piću i jelu, a posebna delicija će biti vo sa ražnja.

U poslijepodnevnim satima će biti omogućen obilazak Slapova Kozice gdje će za sve zainteresirane biti obezbijeđen prijevoz.

Sudionici će zatim uživati u zajedničkoj večeri u restoranu “Stari Grad”, nakon čega slijedi veselje na platou “Starog Grada” uz muzičke taktove DJ-a Dženana Hasića iz Zenice.

Organizatori su osigurali noćenje za sve sudionike u petak i subotu. Maksimalan broj sudionika je ograničen na 50 automobila, a program je podložan izmjenama prema potrebi.

Svi ljubitelji starih automobila pozvani su da se pridruže ovoj manifestaciji i uživaju u bogatom programu, druženju i ljepoti klasičnih vozila.

Pročitajte i ovo

Marija Šerifović stigla u Sarajevo, u poznatoj ćevabdžinici fanove častila ćevapima

Marija Šerifović danas je putem svog Instagram profila objavila da stiže u Sarajevo i da …