fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Srijeda na Zelenoj pijaci u Fojnici: Smanjen broj prodavaca i kupaca uoči početka školske godine

Iako nova školska godina počinje sljedeće sedmice, na današnjoj Zelenoj pijaci u Fojnici primijećen je manji broj prodavaca i kupaca nego što je to uobičajeno.

Srijedom, pijaca obično vrvi ljudima, ali ovoga puta atmosfera je bila nešto mirnija. Razlog tome mogao bi biti kasniji datum, ali i činjenica da plate tek trebaju stići u narednih desetak dana, što je možda uticalo na manji promet.

Unatoč smanjenom broju posjetilaca, ponuda na pijaci bila je raznolika, s naglaskom na poljoprivredne i mliječne proizvode te tekstilnu robu.

Posebnu pažnju privukla je domaća lubenica iz Kološića kod Visokog, koja se prodavala po cijeni od 1,20 KM po kilogramu. Prodavac je s ponosom isticao da je lubenica „kao med“, a njena svježina i kvalitet bili su vidljivi na prvi pogled.

Uz lubenice, kupci su mogli birati između raznih sezonskih povrća i voća, domaćeg mlijeka, sireva i drugih mliječnih proizvoda, a tekstilna ponuda uključivala je razne odjevne predmete, od ljetne garderobe do toplije odjeće za nadolazeću jesen.

Iako je današnja pijaca bila nešto tiša, očekuje se da će narednih sedmica, s početkom školske godine i dolaskom plata, ponovo oživjeti, donoseći veću posjećenost i bogatiju ponudu.

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …