fbpx
Ponedjeljak , 16 Septembra 2024

Obilježena 33. godišnjica otvorenja džamije u džematu Brestovsko i svečano otvoreno novo igralište

U nedjelju, 18. augusta, u džematu Brestovsko, Medžlis IZ Kiseljak, svečano je obilježena 33. godišnjica otvorenja džamije, uz program koji je upotpunjen otvorenjem novog igrališta, značajnog za cijelu zajednicu.

Manifestacija je započela predavanjem gostujućeg predavača, Alje ef. Cikotića, koji je prisutnima uputio inspirativne poruke o važnosti zajedništva, očuvanja vjerskih vrijednosti i ulaganja u infrastrukturu koja služi kako djeci, tako i cijelom džematu. Istaknuo je kako je izgradnja igrališta veliki mubarek za zajednicu jer se njime pruža mjesto za druženje i rekreaciju najmlađih, ali i jačanje socijalnih veza među džematlijama.

Program je obogaćen prelijepim izvedbama ilahija hora “Ilham”, čiji su članovi svojim glasovima doprinijeli svečanoj atmosferi. Njihove izvedbe su podsjetile na važnost duhovne povezanosti i mira koje donosi vjera.

Nakon oficijelnog dijela programa, uz prisustvo brojnih džematlija, svečano je otvoreno novo igralište. Ovaj projekat je realiziran zahvaljujući zajedničkim naporima džemata, donatora i lokalne zajednice. Igralište će biti na raspolaganju djeci i mladima, ali će poslužiti i kao mjesto okupljanja za razne društvene aktivnosti.

Obilježavanje 33. godišnjice džamije u Brestovskom pokazalo je da zajedništvo, podrška i vjera mogu dovesti do realizacije projekata koji imaju trajni značaj za buduće generacije. Džematlije su izrazile zahvalnost svima koji su doprinijeli realizaciji ovog važnog projekta, uz želju da se ovakvi događaji nastave i u budućnosti.

Pročitajte i ovo

Lejla Sinanović nova hafiza Kur'ana Časnog

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete …