fbpx
Petak , 20 Septembra 2024

Živahna pijaca u Fojnici: Sunce, visoke temperature i bogata ponuda privukli brojne kupce

Srijeda je, pazarni dan u Fojnici, a sunce koje sija na 32 stepena Celzijusa nije omelo ni prodavače ni kupce da ispune Zelenu pijacu.

Raznolikost ponude na pijaci privukla je brojne posjetitelje ne samo iz Fojnice, već i iz okolnih mjesta poput Kiseljaka, Visokog, Busovače i Zenice.

Na Zelenoj pijaci, smještenoj uz glavnu gradsku ulicu, mogu se pronaći proizvodi različitih vrsta, od poljoprivrednih do mliječnih, suhomesnatih i tekstilnih proizvoda. Mirisi domaćih specijaliteta šire se pijacom, dok se prodavači takmiče u privlačenju kupaca svojim proizvodima.

Među brojnim štandovima je i štand Zilke Mukače. Već poznat po svojoj ljubaznosti i kvalitetnoj robi, Zilko i danas bilježi veliki promet.

„Kupina je danas najtraženija, prodajem je po cijeni od 8 KM za kilogram. Smokve su 5 KM po kilogramu, a grožđe 4 KM,“ kaže Zilko sa osmijehom, dok dodaje da je zadovoljan prodajom i pozitivnim reakcijama kupaca.

Visoke temperature nisu smanjile interesovanje za pijacom, a lokalni proizvodi su i dalje u velikoj potražnji. Kupci s osmijehom na licu napuštaju pijacu, noseći vrećice pune svježeg voća i povrća, domaćih sireva i mesnih delicija.

Raznolikost ponude i prijateljska atmosfera pijace čine ovaj pazarni dan u Fojnici posebnim, pružajući kupcima ne samo proizvode, već i iskustvo koje se pamti.

Današnji pazarni dan još jednom je pokazao da fojnička pijaca nije samo mjesto trgovine, već i susreta i druženja, gdje se uz osmijeh i poneku šalu razmjenjuju proizvodi, savjeti i priče.

Pročitajte i ovo

Fojnica je bogatija za još jednu hajr-česmu

Plemeniti Gospodar je Fojnicu obdario bezbrojnim izvorima pitke, hladne, čiste i kvalitetne vode. Njen sastav …