fbpx
Četvrtak , 19 Septembra 2024

Selçuk Bayraktar, vlasnik jedne od najmoćnijih kompanija vojne industrije u Turskoj, odmara u Bosni i Hercegovini

„S porodicom smo u Bosni i Hercegovini, koja je vijekovima bila i naš dom, domovina Fatihovih potomaka. Lijepo je na svakom mjestu ove zemlje naići na tragove naših predaka… Neka im duše počivaju u miru…“, napisao je u jednoj od objava na društvenoj mreži X Selçuk Bayraktar, turski biznismen, vlasnik jedne od najmoćnijih kompanija vojne industrije u Turskoj.

Prve dane augusta Bayraktar sa porodicom provodi u Bosni i Hercegovini i svakodnevno objavljuje fotografije i videozapise mjesta koja su posjetili, između ostalih, Mostar, u vrijeme tradicionalnih skokova sa Starog Mosta, Banja Luku, gdje je bio u Ferhadija džamiji, Sarajevo…

U Sarajevu je porodica Bayraktar posjetila Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida. Tim povodom je Selçuk napisao: „Sjećanja na bolne rane iz rata u Bosni još uvijek su svježe, nažalost vidimo da čovječanstvo nije ništa naučilo iz prošlosti. Danas se također genocid i patnje nastavljaju posmatrati bez ikakve reakcije“.

Selçuk Bayraktar (rođen 7. oktobra 1979.) je turski pilot, inženjer i biznismen. On je predsjednik odbora i glavni direktor turske tehnološke kompanije Baykar. Poznat je i kao arhitekta prve turske domaće borbene letjelice bez posade (UCAV) Bayraktar TB2 i prvog bespilotnog borbenog aviona Bayraktar Kızılelma. Bayraktar je također osnivač Turske fondacije za tehnologiju.

Stav.ba

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio FIKRET (FADIL) BOJA iz Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio FIKRET (FADIL) BOJA iz Kiseljaka. Preselio je na Ahiret u …