fbpx
Petak , 18 Oktobra 2024

Neobično vozilo privuklo pažnju građana Kiseljaka

Kiseljak je ovih dana postao svjedok neobičnog prizora na cestama. Naime, građani su primijetili vozilo koje se razlikuje od uobičajenih automobila i bicikala, izazivajući tako veliku pažnju i interes. Fotografije snimljene na Kobiljači otkrile su da se radi o velomobilu – aerodinamičnom “ležećem” biciklu.

Velomobil je specifičan po svom dizajnu, s dva prednja i jednim stražnjim točkom, te karoserijom aerodinamičnog oblika. Ovaj tip vozila omogućava postizanje brzine od 30 do 50 kilometara na sat na ravnoj cesti, što ga čini bržim od standardnih bicikala, ali i primjetnim na cestama.

Na Viber grupama građani su upozoreni na oprez prilikom susreta s ovim neobičnim vozilom. Iako velomobil predstavlja inovaciju u svijetu biciklističkog transporta, njegova neobičnost i brzina mogli bi izazvati iznenađenje među vozačima i pješacima.

Pojava velomobila u Kiseljaku podsjeća na sve veće interese za alternativne oblike prevoza, koji ne samo da nude ekološke prednosti već i donose nove izazove i prilike za urbanistički dizajn i prometnu infrastrukturu.

Za sada, velomobil se kreće ulicama Kiseljaka i ostavlja dojam na sve koji ga primijete, dodajući dašak inovacije i uzbuđenja u svakodnevni promet.

Pročitajte i ovo

Ademović o stanju unutar NiP-a: “Ima tu šumova u komunikaciji, neki ljudi su počeli spletkariti”

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović komentirao je posljednja politička …