fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Ogroman broj posjetilaca na pijaci u Fojnici

U Fojnici, svake srijede, održava se pijaca koja postaje žarište aktivnosti, posebno tokom vrućih julskih dana. Ove sedmice, veliki broj kupaca i prodavaca oživio je centralni dio grada, pretvarajući ga u pravu oazu domaćih proizvoda.

Na pijaci se može naći sve od poljoprivrednih proizvoda, mliječnih i mesnih delicija, do tekstilnih proizvoda. Uz Fojničane, među posjetiocima su se našli i gosti iz Kiseljaka, Visokog, Busovače, Zenice, pa čak i Dubrovnika.

Kod štanda Elvedine i Nermina Behlila uvijek je gužva. Njihova ponuda uključuje izvrsnu pečenicu i sudžuku, koje su prepoznatljive po svom kvalitetu i okusu. Ovi proizvodi su omiljeni među redovnim posjetiocima, a red ispred njihovog štanda ne jenjava cijelog dana.

Na pijaci se ističe i naša divna Mejra Merdžanić sa svojim domaćim proizvodima. Ove sedmice, posebnu pažnju privukle su njene borovnice, koje se prodaju po cijeni od 15 KM i 20 KM za ručno brane borovnice. Kvalitet njenih proizvoda privlači mnoge kupce koji se uvijek rado vraćaju njenom štandu.

Uz domaće proizvode, pijaca nudi i raznovrsne tekstilne proizvode, odjeću i kućne potrepštine, omogućujući posjetiocima da pronađu sve što im je potrebno na jednom mjestu.

Fojnička pijaca je, bez sumnje, središte lokalnog života srijedom, gdje se ljudi okupljaju ne samo radi kupovine, već i radi druženja i razmjene vijesti. Ova tradicija nastavlja živjeti, donoseći radost i prosperitet svima koji su njen dio.

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …