fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Tuga u Blagaju: Adnan Šemić ispraćen na vječni počinak

Adnan Šemić, 22-godišnjak iz Mostara koji prije dva dana izgubio je životnu bitku, ukopan je danas u Blagaju pored svoga oca Asima.

Dženazi je prisustvovao velii broj ljudi, a među njima je bio i Željko Mijailović iz Loznice koji je trebao donirati dio jetre kako bi se Adnan spasio.

Zbog Adnana je promijenjen Zakon o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja Federacije BiH. Nažalost, nije dočekao transplantaciju, preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Bijelom Brijegu.

Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti transplantacija jetre, nažalost svaki put je odbijen jer nije imao donora s kojim je bio u krvnom srodstvu.

Očekivalo se u narednim danima da će mu jetra biti presađena na klinici u Tuzli, na koju su trebali doći stručnjaci i obaviti zahtjevnu operaciju, nažalost Adnanovo srce nije izdržalo.

Mijailović je kazao kako je plakao kao kiša kada je saznao da je Adnan preminuo, a za N1 govorio je i njihovoj zajedničkoj borbi. Adnanov brat boluje od iste bolesti, ali nije životno ugrožen. Mijailović je izrazio spremnost da, ukoliko bude potrebe, njemu donira dio jetre.

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …