fbpx
Nedjelja , 8 Septembra 2024

Srijeda u Fojnici: Vreli ljetni dan i bogata pijaca

Na srijedu, tradicionalni pazarni dan, uprkos visokim ljetnim temperaturama, fojnička pijaca je bila puna kupaca. U vrevi pijace, mogle su se naći raznovrsne ponude voća, povrća, suhomesnatih proizvoda i tekstilne robe.

Fikreta Šarac

Fikreta, poznata prodavačica, privukla je pažnju svojim prepeličjim jajima, prodavajući ih po cijeni od 15 KM za školjku od 30 komada.

Zilko Mukača

Na štandu kod Zilke Mukače, kilogram šljiva je bio po 2 KM, dok je cijena komada kukuruza iznosila 1 KM, a kilogram dinje 1,5 KM.

Kučuk Hamdija i Mirha
Kučuk Hamdija i Mirha

Kučuk Hamdija i Mirha su imali jedan od najuređenijih štandova na pijaci, nudeći raznovrsno voće koje je privuklo mnoge kupce svojim svježim i sočnim izgledom.

Mejra Merdžanić

Mejra Merdžanić je u svojoj ponudi imala kelerabu, zeleni peršun, sirće, sirupe, borovnice koje je prodavala po cijeni od 20 KM po kilogramu, suhe smreke i tri vrste graha.

Nermin i Elvedina Behlil

Štand Nermina i Elvedine Behlil bio je prepun suhomesnatih proizvoda, koji su svojim mirisom i kvalitetom privukli brojne ljubitelje ovih delicija.

Pijaca u Fojnici je i ovaj put pokazala svoju raznolikost i bogatstvo ponude, pružajući lokalnom stanovništvu mogućnost da nabave svježe i domaće proizvode direktno od proizvođača.

Uprkos vrućini, atmosfera je bila vesela i živa, čime je ovaj pazarni dan učinio još jednim uspješnim događajem za sve učesnike.

Pročitajte i ovo

(VIDEO) Filmska ljubavna priča hanume iz Gradačca: Udala se u Njemačkoj za čovjeka kojeg je znala samo 6 dana

Mejasa iz Gradačca, Bosanka koja je sudbinu vezala za Njemačku, predstavlja jedinstven primjer kako je …