fbpx
Subota , 20 Jula 2024

Političar poznat po izjavi da je kod njega “gram bio gram” postao član Naše stranke

Zastupnik u Skupštini Brčko distrikta poznat po izjavi da je kod njega “gram uvijek bio gram” Abdulah Iljazović nakon Naroda i pravde (NiP) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) okušat će se u Našoj stranci (NS).

O njegovom članstvu je nakon održanog sastanka javnost obavijestila Naša stranka Brčko distrikta BiH.

Iljazovića je najavljen kao značajno pojačanje u redovima Naše stranke.
“Abdulah Iljazović, dugogodišnji prijatelj našeg lokalnog ogranka, već je prethodno, 2022. godine, tokom općih izbora, pružio otvorenu podršku Našoj stranci u Brčkom. S velikom radošću obavještavamo javnost da nastavljamo ovo prijateljstvo na formalniji način, jer je gospodin Iljazović sada i zvanično postao dio naše porodice. Ovo značajno pojačanje u našim redovima dolazi u ključnom trenutku pred predstojeće lokalne izbore koji će se održati u oktobru ove godine”, naveli su iz Naše stranke.

Dodaju da je njegovo priključivanje potvrda da je Naša stranka prirodno okruženje za mlade ljude koji žele aktivno učestvovati u političkom životu i doprinositi razvoju zajednice.

Podsjetimo, na izborima 2020. godine Iljazović je osvojio 801 glas te je tako postao najmlađi izabrani zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Tada kao kandidat NiP-a, pažnju javnosti je osvojio nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je prije tri godine bio optužen za dilanje droge.

“Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati kako čovjek, kada se okruži pravim ljudima, može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega”, rekao je tada Iljazović.

Pročitajte i ovo

Krš i lom kod Travnika: Sudar dva vozila, obustavljen saobraćaj

Na magistralnom putu M-5, u mjestu Donja Trebuša kod Travnika, došlo je do saobraćajne nesreće. …